Beneficiile lentilelor polarizate

Deci, de ce sunt lentilele polarizate atât de minunate? Lentilele polarizate sunt acoperite cu o peliculă chimică specială care ajută la reducerea strălucirii. Oglinda este cauzată atunci când lumina soarelui este reflectată de apă sau de o suprafață solidă. Prin neutralizarea efectului de strălucire, lentilele polarizate vă ajută să vedeți obiecte mai clar și, de asemenea, ajuta la reducerea efectelor dăunătoare ale luminii UV.

Cum funcționează polarizarea

Razele soarelui reflectă lumina în toate direcțiile, astfel încât atunci când o rază atinge o suprafață plană, lumina este reflectată in ochi, provocând o strălucire, si reduce percepția adâncimii, distorsionează viziunea și percepția culorilor și vă poate orbi temporar.

Ochelarii de soare obișnuiți sunt proiectați să reducă doar cantitatea de lumină care este transmisă prin obiectivul orizontal și vertical. Dar filtrul chimic pe lentilele de ochelari de soare polarizați este proiectat să absoarbă undele luminoase orizontale, permițând totuși să treacă valurile verticale. Deoarece lumina se deplasează numai într-o direcție prin lentile polarizate, strălucirea este eliminată.

ochelari de soare polariziati

Lentile colorate vs. lentile polarizate

În timp ce ochelarii de soare colorați sunt excelenți pentru reducerea strălucirii, ei nu elimină strălucirea aspră, ca ochelarii de soare polarizați. Nu permiteți lentilelor mai întunecate să va păcălească în a gândi că oferă o protecție mai mare împotriva razelor UV. Întunericul lentilelor nu reprezintă cu exactitate capacitatea lentilelor de a bloca razele UV.

Verificați întotdeauna eticheta de la ochelari dvs. pentru a afla ce nivel de protecție UV oferă. De asemenea, amintiți-vă că ochelarii de soare întunecați fără protecție UV vor provoca mai multe rani ochilor decât să nu purtați ochelari de soare deloc. Nuanțele mai întunecate pot determina dilatarea pupilei, lăsând mai multe raze UV în interiorul ochiului.

Comentarii (0)

Nu există comentarii în acest moment
Produs adăugat la lista de dorințe